מיפוי תשתיות תת קרקעיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך שמתבצע באופן טכנולוגי ומטרתו לאתר, לתעד ולזהות תשתיות שונות הממוקמות מתחת לקרקע כמו קווי מים, צינורות גז, חשמל, תקשורת, ביוב וכן הלאה. את תהליך הזיהוי והאיתור מבצעים באמצעות מכשור טכנולוגי מתקדם בשילוב מערכות המבוססות על מידע גיאוגרפי. באמצעות השילוב הזה ניתן לייצר תמונה ברורה של המיקום של כל התשתיות, וכך לתכנן תוכניות בנייה שונות מבלי שתהיה פגיעה של תשתיות, לתקן תשתיות קיימות או להקים חדשות. בדרך כלל תשתיות תת קרקעיות משמשות באזורי מגורים ותעשייה באופן יומיומי לצריכה של גז, חשמל, מים, אינטרנט ועוד. כאשר לא יודעים את מיקומן המדויק של התשתיות, עלול להיגרם להן נזק בתהליכי בנייה ושיפוץ.

מיפוי תשתיות תת קרקעיות

למה חשוב לעשות מיפוי תשתיות תת קרקעיות?

הנושא של מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא קריטי למגוון סיטואציות לשם שמירה על בטיחות, מניעה של נזקים שונים לתשתיות ותכנון פרויקטים בצורה מדויק. הנה פירוט על החשיבות של מיפוי תשתיות תת קרקעיות:

  1. בטיחות – כאשר עובדים בסביבת תשתיות חשוב למנוע פגיעה בתשתיות שעלולה להיות מסכנת חיים, לייצר נזק משמעותי ולעכב את העבודה על הפרויקט. באמצעות מיפוי התשתיות מראש מורידים את סיכויי הפגיעה בתשתית.
  2. מניעת נזק לתשתית קיימת – הנושא של נזקים לתשתית יכול לעצור את העבודה בפרויקט וגם להפסיק או לשבש את השימוש בתשתית באזור. תיקון של תשתיות בעקבות נזקים כאלו הוא גם מעכב וגם מייקר את הפרויקט.
  3. תכנון חכם לפרויקטים עתידיים – כאשר יש תמונה מלאה ומדויקת של התשתיות בסביבה אפשר גם לתכנן פרויקטים נוספים תוך התחשבות בתשתית ובצרכים. כך מונעים פגישה בתשתיות וגם יודעים לנצל אותן היטב.
  4. תחזוקה ושדרוג של תשתיות קיימות – על בסיס התוכן שנגלה במיפוי ניתן לאתר תקלות ונזקים בתשתית הקיימת, לבצע עבודות תחזוקה ולשדרג את המערכות הישנות.
  5. חיסכון בעלויות – המיפוי של חוסך כסף לטווח הרחוק כאשר מתחזקים ומתקנים את התשתי הקיימת לפני שנוצרות תקלות משמעותיות.

מי בעל המקצוע שיכול לבצע מיפוי תשתיות תת קרקעיות?

המיפוי של תשתיות תת קרקעיות דורש מיומנות טכנית מקצועית ברמה גבוהה, ניסיון בשימוש בכלים ובאמצעים טכנולוגיים מתקדמים והבנה הנדסית. לכן, את העבודה הזו מבצעים בעלי מקצוע מיומנים המוסמכים לנושא של תשתיות תת קרקעיות, בדרך כלל בשילוב עם צוותי הנדסה שונים ואנשי מקצוע מתחום הטכנולוגיה הגיאופיזית. הנה רשימה של בעלי מקצוע מתאימים:

מהנדסים גיאוטכניים: מהנדסים בתחום זה מתמחים בתהליכים של סריקה וניתוח של קרקע. הם אלו שאחראים על הביצוע של סריקות ובדיקות תת קרקעיות. את הבדיקות הם מבצעים באמצעות ציוד מתקדם כמו מכשירי סונאר, מכשירי רדאר חודרי קרקע ועוד.

מומחים לאיתור של תשתיות: ישנם אנשי מקצוע המתמחים ספציפיים במיפוי ואיתור תשתיות תת קרקעיות. מומחים אלו יודעים לזהות באופן מדויק את מיקומן של התשתיות הקיימות מתחומים כמו מים, חשמל, גז ותקשורת ועושים שימוש בציוד טכנולוגי מתקדם כי לאשר את מיקומן של התשתיות.

אנשי GIS: אנשי מקצוע המומחים לתחום של מערכות מידע גיאוגרפיות. אנשים בתחום זה הם אלו שאחראים על יצירת מפות מפורטות הכוללות את המיקומים של התשתיות באופן ויזיואלי וברור. הם אלו שאחראים על אחסון המידע והצגתו באופן מסודר ונגיש.

חברות הנדסה ותשתית: ישנן חברות הנדסה ותשתיות שמתמחות בפרויקטים שונים של מיפוי תשתיות תת קרקעיות. חבורת אלו מעסיקות צוותים הכוללים מהנדסים, טכנאים ואנשים מתחום הטכנולוגיה שמספקים להם שירותי מקצועי הכולל סריקה, זיהוי, מיפוי ותכנון של תשתיות.

איך מבצעים איתור ומיפוי תשתיות תת קרקעיות?

התהליך של איתור ומיפוי תשתיות תת קרקעיות כולל לרוב מספר שלבים עיקריים. כל שלב דורש דיוק והבנה של ציוד מתקדם טכנולוגית כדי לקבל תוצאה מדויקת. הנה השלבים העיקריים בתהליך:

  1. שלב איסוף המידע – בשלב זה אוספים מידע מקדים כדי להבין את מצב התשתיות באזור. משתמשים במסמכים, שרטוטים, מפות ותיעודים של התשתיות מהעבר כדי לקבל נקודות ציון משמעותיות לאיתור התשתיות.
  2. שלב הסריקה – בשלב זה משתמשים בטכנולוגיות סריקה מתקדמות כדי לאתר את את התשתיות התת קרקעיות. במסגרת הבדיקה עושים שימוש בטכנולגיות שונות כמו: רדארים חודרי קרקע ששולחים גלי ראדר ומזהים את ההדהוד שלהם, סנסורים מגנטיים שמזהים שינויים תת קרקעיים בשדה המגנטי ויכולים לאתר קווי חשמל וצינורות, ברני לייזר וסריקות סונאר כדי לראות תמונה תלת מימדית של הקרקע ועוד.
  3. שלב התיעוד – בשלב זה לאחר שכל המידע נאסף ותועד שומרים את המידע למפות דיגיטליות ברורות שיכולות להציג את המיקום והמצב של התשתיות. המערכות הטכנולוגיות כיום מאפשרות לא רק לאתר ולשמור את המידע אלא גם לתעד ולנתח אותו לפרויקטים עתידיים.
  4. שלב בקרת האיכות – בשלב זה לאחר שנוצרו המפות ונותחנו הנתונים מבצעים בדיקות נוספות בשטח כדי לאשר שהמידע מדויק. בשלב משתמשים לרוב במכשירים ידניים או בדיקות פיזיות שמאמתות את הבדיקות הטכנולוגיות.

מה חשוב לדעת לפני שמבצעים מיפוי תשתיות תת-קרקעיות?

לפני שפותחים בתהליך המיפוי של תשתיות תת קרקעיות יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כדי לקבל תוצאות אמינות, בטוחות ומדויקות. חשוב לשים שבעל המקצוע שבחרתם בו הוא בעל הכשרה שמתאימה לתחום, שיש לו ידע וניסיון בשימוש ובפענוח של כלים טכנולוגיים ומערכות מידע גאוגרפיות. בנוסף, חשוב לתאם את הבדיקה מבעוד מועד עם הרשות המקומית וספקים של תשתיות שאולי יוכלו לעזור לכם להצליב מידע. חשוב שתתייחסו לתנאים בשטח, מבחינת גורמים שעלולים להקשות על התהליך כמו תשתיות ישנות או קעקע סלעית. ההמלצה היא לתכנן באופן מסודר את תוכנית הסריקה כדי להבטיח שהתהליך יתנהל באופו תקין ומדויק.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

המרכז לאיתור תשתיות

החברה שלנו מתמחה באיתור תשתיות תת-קרקעיות, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ומכשור חדשני. עם ניסיון רב שנים בתחום, אנו מספקים שירותי איתור מדויקים של צנרת, כבלים ותשתיות נוספות, מה שמאפשר ללקוחותינו לבצע פרויקטים בצורה בטוחה וללא עיכובים מיותרים.

אז מה היה לנו בכתבה: